MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Семинар на тема „Предизвикателствата на промяната: ролята на младите“ в гр. Луковит, 15-16 април 2022

Семинар на тема „Предизвикателствата на промяната: ролята на младите“ в гр. Луковит, 15-16 април 2022

В периода 15-16 април 2022 година проведохме семинар на тема „Предизвикателствата на промяната:  ро...

Публикувано преди 2 години

В периода 15-16 април 2022 година проведохме семинар на тема „Предизвикателствата на промяната:  ролята на младите“ в гр. Луковит. Семинарът беше организиран съвместно с Илхан Кючюк - евродепутат и съпрезидент на партия АЛДЕ.


Първият ден от семинара младежите имаха възможност да се опознаят като споделят личния си опит и мотивацията за участие. Заедно с лектора Ирена Тодорова дискутираха кризите, политическите разломи и различните форми на популизъм, които наблюдаваме от години в Европа.


Вторият ден на семинара протече с лекция на Илхан Кючюк, който говори за предизвикателствата пред либералната глобализация в условия на пандемия и конфликт. Той представи актуалните позии на партия АЛДЕ и впечатленията си от посещението в Украйна и ужаса на войната.


Доц. Харалан Александров представи лекция на тема „Промяната: развитие или регрес?“. Той представи и различните видове лидерство и методи за комуникация с обществото, предимствата и недостатъците.


Събитието беше уважено и от Йордан Цонев - зам.-председател на ДПС. Той говори за лидерството в условия на криза и радикализация и представи перспективите за развитие на България и света.


След като изслушаха и дискутираха предизвикателствата на промяната с всички лектори, участниците бяха разпределени в малки групи, в които изработиха свои предложения за това как трябва да се води комуникацията между различните нива на властите в държавата и представиха свои начини за решаване на проблемите.