MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представител на Младежко ДПС участва в семинар на тема „Отворени данни и електронна демокрация: Доближаване на правителството до гражданите“

Представител на Младежко ДПС участва в семинар на тема „Отворени данни и електронна демокрация: Доближаване на правителството до гражданите“

Областният председател на Младежко ДПС-Сливен Ажда Рамаданова участва в семинар на тема „Отворени д...

Публикувано преди 1 година

Областният председател на Младежко ДПС-Сливен Ажда Рамаданова участва в семинар на тема „Отворени данни и електронна демокрация: Доближаване на правителството до гражданите“, който се проведе в Талин, Естония от 08 до 11 септември 2022 г. Организатор на семинара беше Международната федерация на либералната младеж (IFLRY) в сътрудничество с младежкия отдел на Съвета на Европа и е част от по-големия тематичен фокус на IFLRY върху дигиталните права на човека. 


Програмата беше наситена с различни теми, касаещи електронната демокрация, а няма по-добро място за това от Естония, която е пример за създаването и развитието на електронното управление. Гост-лектор на младите либерали бе Кристо Ен Вага, бивш съветник на министъра на отбраната на Естония, който сподели своите опит и знания за „eEstonia". 


Участниците бяха разпределени в работни групи, в които дискутираха основни фактори отнасящи се до възможностите на новата информационна и комуникационна среда и приложение на тези възможности в традиционни и нови форми за участие на гражданите в работния процес на държавата.


Електронното управление е все по-необходимо в ежедневието на всяко общество, тъй като то дава нови връзки и отношения в управлението, нов модел на управлението въз основа на виртуалното пространство и нови тенденции в начините за действие на държавата.