MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Пламен Илиев

90 секунди с Пламен Илиев

Кой е Пламен Илиев? Казвам се Пламен Илиев и живея в град Берковица. Реших да остана в родния си гр...

Публикувано преди 2 години

Кой е Пламен Илиев?


Казвам се Пламен Илиев и живея в град Берковица. Реших да остана в родния си град, за да го развивам със спортно-културна дейност, а в последствие реших да се занимавам и с политика.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС?


На въпроса ще отговоря частично, защото Младежко ДПС ми дава на първо място комуникация с младежи, с компетентността на които успяваме да разиваме теми, касаещи политиката и живота на всички нива. А на второ място приятелски и професионални взаимотношения, които изграждаме помежду си. 


Може ли да ни разкажеш повече за постиженията ти в спорта?


Личните постижения са доста. Години наред съм вдигал трибагреника и съм слушал българския химн в различни държави по света. А сега се опитвам да помогна и на други хора да го направят.


Какви качества са необходими на един младеж, за да бъде успешен областен председател на Младежко ДПС?


На първо място лидерски качества, правилни решения и остър ум. Умението да изслушва правилно хората и да им дава правилните съвети. Умението да успява да ги накара да тръгнат с него и да му се доверяват. 


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Ако младите не взимат политиката под внимание, то това би довело във времето до политически колапс, дупка, в която едно цяло поколение да остане неподготвенно. А това би довело до спиране на развитието на държавата за години напред. 


Ако имаш възможност да вечеряш с някой съвременен световен лидер, кой би бил той, какво би го попитал и какво би му казал?


Много интересен въпрос, може би най-интересният. Бих искал да се срещна с водещите световни лидери, искам да науча как те виждат развитието на света в бъдеще и разбира се бих им дал доста съвети. Бих искал да направя среща и с най-добрия политик в Европа, на която ще си кажем доста неща и вярвам, че тя рано или късно ще се осъществи...


За какво мечтаеш?


Мечтая един ден в света да няма мъка, глад ,бедност,нищета и нещастие...


В какво вярваш безусловно?


В Бог.


Кой е любимият ти девиз?


Строг, но справедлив!