MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Ажда Рамаданова

90 секунди с Ажда Рамаданова

Коя е Ажда Рамаданова? Казвам се Ажда Рамаданова, родена съм на 10 април 1999 г., от град Сливен. З...

Публикувано преди 2 години

Коя е Ажда Рамаданова?


Казвам се Ажда Рамаданова, родена съм на 10 април 1999 г., от град Сливен. Завършила съм ПГПЗЕ „Захарий Стоянов" с профил френски и английски език. Понастоящем съм студент по международни отношения в УНСС, град София. Работя в частния сектор и вземам активно участие в доброволческа организация.


Смятам, че съм лидер от нов тип – действен, вдъхновяващ и винаги усмихнат!


Това без съмнение ме описва напълно достатъчно.


Какви качества са необходими на един младеж, за да бъде успешен областен председател на Младежко ДПС?


Преди всичко да има лидерски качества, съчетавайки комуникативните умения, проницателността и интуицията. Белезите на добрия лидер са стратегическо и критично мислене, иновативност, да умее да прозре процесите далеч напред, за да определи посоката. Наред с това да отстоява позицията си и да взема разумни решения, за да има възможност да разгърне целия си потенциал в устрема към прогрес и едно по-светло бъдеще. Ние сме отговорни за предизвикателствата, пред които обществото ни е поставено.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


В унисон с европейските ценности и принципи, активното участие на младите хора във вземането на решенията и действията на местно и регионално равнище е крайно необходимо за изграждането на по-демократични, приобщаващи и проспериращи общества.  


За да се направи разлика в дългосрочен план, от съществено значение е младите хора да участват във формални политически процеси и да имат думата при формулирането на днешната и утрешната политика. С тяхна помощ се разработват политики, които отговарят на специфичните нужди на младите поколения. Тази тенденция ще окаже положително влияние върху икономическия, политическия и социален пейзаж на страната.


Какво би искал да кажеш на младите хора, които са апатични към политиката?


Време е младите хора да се ангажират с темата за колективна и индивидуална еманципация, с идеята за социална революция, на която трябва да спрем да гледаме като на лъч надежда, а като на институционален процес, като факт от ежедневието, който се проявява с безгранична енергия, креативност, въображение и разбира се, със страст за живот и свобода.


Мислиш ли, че можеш да сбъднеш мечтите си?


Бих отговорила така: мечта, записана с дата, се превръща в цел. Цел, разбита на стъпки, се превръща в план. План, подкрепен с действие, превръща мечтата в реалност. С това бих искала да пожелания на всички младежи да бъдат позитивни, естествени, любопитни, да дерзаят смело, да осъществяват идеите си и да не забравят, че животът е неизчерпаем източник на изобилие. Работете върху гъвкавата си мисъл.


В какво вярваш безусловно?


Вярвам в това, че вътрешното щастие е горивото за успеха.


Кой е любимият ти девиз?


Не позволявай на никого да те поставя в рамка. Искай, вярвай, действай! Можеш!