MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Ахмед Ахмед

90 секунди с Ахмед Ахмед

Кой е Ахмед Ахмед?  Казвам се Ахмед Ахмед и съм родом от град Хасково. Завърших средното си образов...

Публикувано преди 2 години

Кой е Ахмед Ахмед? 


Казвам се Ахмед Ахмед и съм родом от град Хасково. Завърших средното си образование в ПГДС „Цар Иван Асен II“ със специалност „Системно програмиране”. Висшето си образование завърших в Технически университет – Варна със специалност „Софтуер и интернет технологии“. Членувам в Младежко ДПС от 8 години, като съм бил председател на местна структура, а впоследствие бях избран за областен председател. 


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС? 


Възможността да се запознаеш с нов кръг от хора, опит и умения. И естествено се създават много приятелства из цялата страна. Предоставя възможности за помагане на хора по всякакъв начин. Като човек, който обича да пътува, организацията ми дава възможността да пътувам из цялата страна и да се срещам с хора от всеки край на страната. 


Защо младите хора трябва да участват в политиката? 


Чрез активно участие в политиката младите хора могат да подпомогнат собственото си развитие, както и развитието на общността. Защото бъдещето е на нас младите и сами трябва да сме си подготвени и сами да си изградим бъдещето. 


Как попадна в Младежко ДПС? 


По време на едни от изминалите местни избори, посетих Общинския предизборен щаб и самата атмосфера там ме грабна и ме запали към Младежко ДПС. И от тогава насам съм активен член на организацията. 


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката? 


Ако искат промяна, тя няма да стане от само себе си. Трябва да покажат желанието си и да се потрудят. Иначе все някой ще продължава да пее старата песен на нов глас. И те ще останат с недоволството си. 


Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите? 


Разликата от всички останали е, че в ДПС има поколенчески диалог. Опитът и традициите отличават Младежко ДПС. Никой не възпрепятства младите в партията, а точно побратното - винаги имат подкрепата на „големите". С честите мероприятия и обучения младежката организация предоставя огромни възможности за развитие във всички сфери. Подготовката, която Младежко ДПС дава, е на много високо ниво и това си личи дори на европейско ниво с президент на Европейската либерална младеж - Антонета Асенова, президент на партия АЛДЕ - Илхан Кючюк, и други. 


Кой е любимият ти девиз?


Най-тъмно е преди зазоряване